<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Novak lako do trećeg kola u Njujorku

Nastavlja se „zagrijavanje“ Novaka Đokovića na Ju-Es openu. Poslije lagane pobjede protiv Souze u prvom, u istom ritmu je srpski as nastavio i u drugom kol. Bez većih problema je savladao Andreasa Hajdera-Maurera (Austrija) sa 6:4, 6:1, 6:2.

03. septembar 2015, 12:00

Prvi reket planete je meč prelomio krajem prvog i početkom drugog seta. Austrijanac se držao do rezultata 4:4, a onda je Novak dobro servirao, a zatim napravio brejk i došao do vođstva.

U drugom setu je odmah oduzeo servis protivniku, odlično servirao i poveo sa 3:0. Od tog momenta je meč više izgledao kao trening nego kao duel na gren slemu, jer je Đoković počeo da izlazi na mrežu češće i da uvežbava lobove.

“Nikad nisam igrao sa njim na betonu, pa nisam znao šta da očekujem. Bilo mi je potrebno vreme da se naviknem na njegov servis, nisam uspevao dobro da ga „čitam“ i da ga vraćam, jer ima veoma snažan početni udarac. Ali, od 4:4 u prvom setu sam zaigrao bolje i srećan sam zbog toga”, rekao je Nole poslije meča.