<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Uskok ispitao Modrića u istrazi protiv braće Mamić

ZAGREB

Najboljeg igrača hrvatske reprezentacije, Luku Modrića, u nedjelju je ispitao Uskok u istrazi protiv braće Zdravka i Zorana Mamića, objavili su hrvatski mediji pozivajući se na neslužbene izvore.

03. septembar 2015, 12:00

Detalji Modrićeva iskaza nisu procurili u javnost. Ali, Jutarnji list navodi da će njegovo svjedočenje imati "gotovo presudnu ulogu na najjaču optužbu koju Uskok Zdravku Mamiću stavlja na teret", a to je da je preko Modrića oprao novac izvučen iz Dinama.

Uskok sumnja da je Mamić prilikom transfera Modrića u Tottenham 2009. za sebe zadržao 52 miliona kuna. Modrić je pritom potpisao antidatirani aneks ugovora kojim se Dinamo za njegov račun odriče polovine novca od transfera, a nakon što mu je Dinamo isplatio 66,9 miliona kuna Modrić je čak 52 miliona navodno predao raznim članovima porodice Mamić.

Istragu protiv Mamića Uskok je pokrenuo početkom jula zbog sumnje da je nizom nedjela zajedno sa svojim bratom Zoranom, izvršnim predsjednikom Hrvatskog fudbalskog saveza Damirom Vrbanovićem i Milanom Pernatom Dinamo oštetio za najmanje 117,8 miliona kuna, a budžet za barem 12,2 miliona kuna neobračunatog i neplaćenog poreza. Zdravko Mamić pritom je iz Dinama, po tvrdnjama Uskoka, protuzakonito izvukao najmanje 52 miliona kuna, dok je njegov mlađi brat Zoran na tom klubu, ali i utaji poreza protuzakonito zaradio 38,1 miliona kuna.

Braća Mamić i Vrbanović pušteni su iz istražnog zatvora 15. jula nakon uplaćene kaucije.