<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ovako nećete slučajno zatvoriti sve tabove na Google Chromeu

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da tokom surfovanja internetom mišem slučajno kliknete na "X" i zatvorite gomilu tabova koje ste imali otvorene u Google Chromeu.

03. septembar 2015, 12:00

Nažalost, Chrome sam po sebi nema mogućnost da prilikom zatvaranja više od jednog taba korisnicima ponudi obavještenje kao što to ima Mozilla, ali postoji trik koji će ovaj problem riješiti.

Sve što je potrebno da uradite jeste da bukvalno otvorite ovaj sajt i da ga držite otvorenim dokle god surfujete internetom. Kada pokušate da zatvorite Chrome, otvoreni sajt će automatski izbaciti obavještenje koje je slično onome kada pokušate da zatvorite pretraživač dok se šalje e-mail putem Gmaila.

Ovaj sajt preporučuje čak i sam "Google", a razlog zbog kog internet gigant ovu opciju nije implementirao u sam pretraživač je taj što želi da Chrome ima što manje pop-up prozora. Najbolje je da gore pomenuti sajt bookmarkujete kako bi vam uvijek bio pri ruci.

Takođe, ukoliko imate svoj sajt i želite da ubacite ovu opciju, dovoljno je da unesete kod (script>window.onbeforeunload = function() { return “You are closing all tabs!”; }) u dokument i sačuvate ga kao HTML fajl.