<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ričarda Bransona stvorio je ludi ujak

Poslovni savjeti, kao i roditeljsko vaspitanje ne bi bili dovoljni bez doze ludosti i hrabrosti. A za taj dio zaslužan je Bransonov ujak Džim.

05. septembar 2015, 12:00

"Osim majke i oca čovjek koji je imao mnogo uticaja na moj poslovni put je i Sir Freddie Laker, preduzetnik koji me je mudro savjetovao kada sam počinjao s biznisom i bez koga ne bi bio gdje sam danas", kaže milijarder i osnivač Virdžina Ričard Branson.

Ipak, samo poslovni savjeti, kao i roditeljsko vaspitanje ne bi bili dovoljni bez doze ludosti i hrabrosti. A za taj dio zaslužan je Bransonov ujak Džim.

Njega je pratio glas da je neprilagođeni vojnik, beskompromisan, hrabar i pomalo lud. Naime, Džim je tvrdio da mu to što svaki dan jede travu, osigurava dobro zdravlje i izdržljivost. Naravno, komandantima takvo nekonvencionalno ponašanje nije bilo po volji. Ipak, to im nije smetalo da Džim izvršava najteže misije.

“Ujak Džim bio je predivan uzor. Kad svi druge misle da ste vi ludi, a vaša ideja glupa tada sam najjači. Moje lude ideje i nekonvencionalan pristup kao i njegov pokazali su se nevjerovatno uspješnim”, priča Branson i dodaje kako je takav drugačiji pristup ono što odvaja genijalce od običnih ljudi.

Bransonov put ka uspjehu značio je da mora da korača drugačijim stazama, onim neistraženim. Pored njegovih uspješnih ulaganja u kompanije, bilo je i promašaja.

"Ali, baš to je ono što ovaj posao čini toliko uzbudljivim", tvrdi Branson.