<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Blokirana ulica u centru Banjaluke: Nezadovoljni borci na ulicama (FOTO)

UŽIVO

Borci su najavili izmjenu Zakona o pravima boraca.

15. septembar 2015, 12:00

Nezadovoljni borci blokirali su ulicu u centru Banjaluke.  Borci su najavili izmjenu Zakona o pravima boraca.

Nezadovoljni borci protestuju kako bi upozorili na pogrešnu namjenu izvršne vlasti u Republici Srpskoj da prvom sazivu Narodne skupštine RS dodijele po 1200 KM mjesečno.



Ovaj prijedlog Zakon koji bi trebao danas biti razmatran u Narodnoj skupštini RS, izazvao je pravi revolt među borcima, koji jedva sastavljaju kraj s krajem.

Lazo Adžić, jedan od nezadovoljnih boraca rekao je danas ispred Narodne skupštine RS kako on i njegov saborac dobijaju ukupno 120 KM mjesečno dok će Momčilo Krajišnik dobijati za života 1200 KM.



"Dok sam ja bio za vrijeme rata u rovu, Momčilo Krajišnik je bio u kabinetu, spavao u toplom krevetu i jeo pečenje svaki dan“, izjavio je.

Veso Gvero, borac, rekao je da je sramota da bivši borci Republike Srpske dobijaju 69 KM maraka boračkog dodatka.

"Neka nam ni to ne daju. Ovo je ionako država rukovodilaca, Vlade i Skupštine, a ne građana. A zašto smo se mi borili" pita se on.

Predsjednik Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca Aco Prelić rekao je da su borci najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske, ali da su na margini društva, obespravljeni i socijalno nezbrinuti.

"Tih 2,5 miliona KM, za koje Dodik smatra da treba dati prvom sazivu Narodne skupštine RS-a, treba da se preusmjeri na zapošljavanje boraca i svih građana RS", rekao je Prelić ističuću da pojedinici iz prvog saziva parlamenta RS-a “treba da odgovaraju zbog ratnog profiterstva” izjavio je on danas u Banjaluci.



Okupljanje boraca završeno je iza 10 časova.

Podsjetimo da je juče ispred Narodne skupštine RS odžana press konferencija Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca.

"Ovdje smo da obavijestimo narod Republike Srpske da će na sutrašnjem zasjedanju Narodne skupštine RS pokušati da se desi još jedna pljačka naroda, Usvajanje nacrta Zakona o pravima izabranih predstavnika Republike Srpske u periodu 1991. – 1996. godina, na prijedlog predsjednika Republike, odnosno otimanja sredstava RS u obliku zakona koji obezbijeđuje prvom sazivu NS RS sredstva u iznosu od 1200 KM za svakog poslanika, na mjesečnom nivou", rečeno je juče na press konferencijiu

Svi nezdovoljni građani koji ne odobravaju taj zakon pozvani su da izraze svoje nezadovoljstvo tim zakonom.

"Zašto se ta sredstva ne usmjere u rast privrede, zapošljavanje mladih, boraca, ratnih - vojnih invalida i ostalih građana RS", rekao je juče Aco Prelić.

Evo kako je bilo danas u Banjaluci:
Foto BUKA