<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Novinarka B92 na udaru suzavca na Horgošu 2 / FOTO

Mađarska policija bacala je suzavce i koristila vodene topove kako bi rastjerala izbjeglice. Novinarka B92 izvještavala je u trenutku kada je bačen suzavac.

16. septembar 2015, 12:00

Izbjeglice sa Bliskog istoka probile su nešto prije 15 h ogradu na graničnom prelazu Horgoš 2 pokušavajući da uđu u Mađarsku.

Policija je bacila nekoliko suzavaca i iskoristila je vodene topove kako bi spriječila dalje nadiranje izbjeglica ka graničnom prelazu.

Ekipa B92 zatekla se u momentu u kojem je bačen suzavac i gomila izbjeglica prekrivenih lica počela je da trči bježeći od dima. 

Kako je javila reporterka B92, među izbjeglicama na graničnom prelazu Horgoš 2 ima dosta djece i žena. situacija je dramatična, čuje se vriska i plač.

Pretpostavlja se da će se poslije ovog incidenta izbjeglice uputiti ka graničnom prelazu horgoš, kako je i juče jedna grupa učinila.

Podjsetimo, mađarska je zatvorila svoje granice u ponedjeljak u ponoć nakon stupanja na snagu pooštrenog zakona o granici koji predviđa zatvorsku kaznu za svakog ko pokuša ilegalno da je pređe.