<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zvornik i Bijeljina se pripremaju za mogući talas migranata

ZVORNIK, BIJELJINA

Načelnik Zvornika, Zoran Stevanović, potvrdio je da je policija od lokalnih vlasti tražila da se obezbijedi lokacija gdje će biti smještene izbjeglice, ukoliko krenu prema Bosni i Hercegovini.

16. septembar 2015, 12:00

Stevanović je istakao da zasad nema informacija da su izbjeglice na putu prema graničnim prelazima u blizini Zvornika.

U Civilnoj zaštiti Republike Srpske su potvrdili da se zajedno sa državnim institucijama pripremaju za najezdu izbjeglica, ali da još nema informacija da će se to i dogoditi.

Sanela Dujković, portparol Granične policije, rekla je da ne postoji nijedna grupa koja je krenula prema Bosni i Hercegovini

Gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić ističe da najava o mogućem dolasku sirijskih izbjeglica u Semberiju za sada postoji samo u medijima.

Prema njegovim riječima, gradska uprava ni iz jednog izvora nije dobila zvaničnu informaciju o mogućem dolasku izbjeglica koje se danas preko Šida u Srbiji prebacuju u Hrvatsku, na putu ka zemljama zapadne Evrope.

Mićić kaže da je, ipak, za sutra zakazao sjednicu Štaba civilne zaštite kako bi u Bijeljini bili pripremljeni i kako ne bi bili iznenađeni ukoliko dođe do izbjegličkog talasa i na ovom području.

"Lako je moguće da ljudi budu tu, ali Bijeljina teško da može imati mnogo smještajnog kapaciteta", ocijenio je Mićić.

On je podsjetio da građani Semberije imaju iskustvo sa sličnom situacijom prije 20 godina, a da su i sami kao izbjeglice uživali pomoć drugih.

"Spremni smo da djelimično pomognemo, koliko smo u mogućnosti", rekao je Mićić.