<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Može li Mađarska ovim videom odvratiti izbjeglice?

Laslo Toročkai, načelnik mađarske opštine Ašotalom u blizini granice sa Srbijom, snimio je video u stilu fašističke propagande, namijenjen ilegalnim imigrantima.

18. septembar 2015, 12:00

Toročkai na snimku ozbiljnim glasom govori da su svi koji legalno ulaze u Mađarsku dobrodošli, ali oni koji pokušaju da granicu pređu ilegalno "lako mogu da završe u zatvoru".

"Mađarska granica zaštićena je bodljikavom žicom i hiljadama policajaca i vojnika", nastavlja Toročkai dok se smjenjuju kadrovi nadzornih kamera, policije, vojnih helikoptera, policijskih vozila, vojnika u akciji i ograde od bodljikave žice. 

On, uz dramatičnu muziku, izbjeglicama poručuje i da "ako žele da stignu do Njemačke, najbrži put je preko Hrvatske i Slovenije" i navodi da je "Mađarska loš izbor, a Ašotalom je najgori!" 

Video nazvan "Poruka ilegalnim imigrantima" na Jutjub je postavljen juče, a mediji prenose da je i više nego očigledna namjera Toročkaija da zastraši izbjeglice.