<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pobjeda Partizana: Crno-bijeli osvojili sva tri boda u Augsburgu

AUGSBURG

Fudbaleri Partizana savladali su večeras u Augsburgu istoimeni njemački tim sa 3:1, u utakmici 2. kola L grupe Lige Evrope.

02. oktobar 2015, 12:00

Predstavnik Srbije ostvario je drugu pobjedu zaredom i nakon što je slavio protiv holandskog AZ Alkmara u Beogradu (3:2) preuzeo je vođstvo na tabeli, jedini s maksimalnim učinkom.

Večerašnji meč odigran je na stadionu "WWK Arena" pred oko 20.000 gledalaca, a sudio je Aleksandru Tudor iz Rumunije.

Strelci: Bobadilja u 57. za Augsburg, a Andrija Živković u 31. i 62. i Ði (autogol) u 54. minutu za partizan.

Žuti kartoni: Kalsen-Braker, Esvajn, Hong, Bobadilja (Augsburg), Subić, Petrović, Ostojić (Partizan).

Crveni karton: Subić (Partizan) u 64. minutu.

Augsburg: Hic, Verheg, Hong, Kalsen-Braker (od 75. Trohovski), Felner (od 46. Maks), Bajer, Ja-Čeol, Altintop, Ði, Bobadilja, Matavž (od 46. Esvajn)

Partizan: Ž. Živković, Subić, Fabrisio, Balažic (od 47. Ostojić), Vulićević, Brašanac, Jevtović, Babović, Stevanović, A. Živković, Umaru (od 22. Božinov, od 67. Petrović).

Fudbaleri Partizana ostvarili su veliki uspjeh i posle pune tri decenije zabilježili pobjedu nad jednim njemačkim klubom.

Predvođeni raspoloženim Andrijom Živkovićem, crno-bijeli su večeras u svemu nadvisili favorizovane domaćine i neočekivano, ali potpuno zasluženo osvojili sva tri boda.

Izabranici trenera Zorana Milinkovića pokazali su se u sjajnom svetlu. Igrali su organizovano i otvoreno, nimalo ne respektujući bundesligaša, a izvanredni Živković na najbolji mogući način potvrdio je raskošan talenat.

Najpre je majstorskim šutem sa ivice šesnaesterca šokirao Njemce vodećim golom u 31. minutu, a potom pola sata pre kraja meča, nakon što je Bobadilja smanjio vođstvo Partizana na 2:1 i uneo neizvjesnost u utakmicu, još jednom matirao protivničkog golmana i riješio pitanje pobjednika.

Prethodno prednost crno-belima doneo Korejac Ði autogolom, kada je nespretno sproveo loptu u sopstvenu mrežu.

Partizan je na večerašnjoj utakmici pokazao zavidan kvalitet. Prevazišao je nedaće koje su ga snašle povredom napadača Umarua, isključenjem Subića i još jednom prinudnom izmenom Božinova, a smirenom, hladnokrvnom igrom odolio je pritisku fudbalera Augsburga, koji su uzalud pokušavali da dođu barem do remija.

Odbrana na čelu s pouzdanim golmanom Živkom Živkovićem odlično je odradila posao, sredina terena takođe je djelovala kompaktno, pa je Partizan sasvim zasluženo osvojio bodove za lidersku poziciju na tabeli.

Trijumf u Augsburgu nesumnjivo će podići samopouzdanje ekipi nakon blijedih izdanja u nacionalnoj Superligi.

U 3. kolu L grupe Lige Evrope Partizan dočekuje 22. oktobra Atletik Bilbao.