<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bekam i Ferguson ponovo zajedno na Old Trafordu

LONDON

Čuveni engleski fudbaler Dejvid Bekam vratiće se na teren, dvije godine pošto je završio karjeru, u humanitarnom meču u organizaciji Dečijeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) 14. novembra na Old Trafordu.

02. oktobar 2015, 12:00

Tim za koji će igrati nekadašnji as Mančester junajteda vodiće njegov bivši menadžer Aleks Ferguson.

Bekam (40) biće kapiten Velike Britanije i Irske, koja će igrati protiv tima "svetskih zvijezda" na čelu sa Zinedinom Zidanom, a koji će predvoditi Karlo Anćeloti.

Ova utakmica biće odigrana na Old Trafordu, gdje je Bekam postao svetska zvezda pod trenerskom palicom Fergusona, pre nego što je 2003. napustio taj klub.

"Povukao sam se prije dvije godine i iskreno, nisam vjerovao da ću ponovo zaigrati, ali pošto se radi o plemenitom cilju, jedva čekam da utakmica počne", rekao je bivši kapiten Engleske.

Bekam je u karijeri igrao i za madridski Real, Los Anđeles Galaksi i Milan pre nego što je završio karijeru u maju 2013. u dresu Pari Sen Žermena.

Iste te godine povukao se i Ferguson, posle 26 godina na klupi Junajteda.

''Ferguson mi je uvek bio kao otac Divno je što će i on biti dio cijele ove priče", rekao je Bekam za Bi-Bi-Si.

Bekam je prije 11 godina proglašen ambasadorom dobre volje UNICEF-a.

"Želim svijet u kojem će djeca rasti bez nasilja, siromaštva i bolesti. Zato je ovo savršena prilika da ukažem na potrebu da se sakupljaju sredstva za pomoć mališanima", rekao je Bekam.