<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Advokati polažu kauciju od 1,6 miliona evra: Sanader danas na slobodi?

ZAGREB

Advokati bivšeg premijera i lidera HDZ Ive Sanadera skupili su iznos od 12,4 miliona kuna (oko 1,6 miliona evra) kojim će biti plaćena kaucija za njegovo puštanje iz pritvora u Remetincu.

02. oktobar 2015, 12:00

Kaucija će, kako su prenjeli hrvatski mediji, biti položena u hipoteci na nekretnine.

Inače, Sanaderova imovina je blokirana, kao što je bila blokirana i kada je prvi put morao da uplati kauciju za izlazak iz pritvora.

Sud je ranije zabranio Sanaderu raspolaganjem na ličnu i porodičnu imovinu vrijednu oko dva miliona evra. U to spada i veći dio porodične kuće i brojni bankovni računi.

Pri prvom izlasku Sanadera na slobodu njegova supruga Mirjana je založila neblokiranu trećinu porodične kuće u Kozarčevoj, a pri izlasku iz pritvora Sanaderu su pomogli prijatelji.

Novac su tada prikupljali Luka Bebić, Jerko Rošin i Mario Zubović.

Nije poznato je li upravo i sada neko od tih Sanaderovih prijatelja i pomagača iz prošlosti odlučio da založi svoje nekretnike, a mediji prenose da će svi biti iznenađeni kada taj podatak bude objavljen.

Vrhovni sud u cjelosti je u četvrtak Sanaderu ukinuo nepravosnažnu presudu u slučaju Fimi media, a određen mu istražni zatvor zbog opasnosti od bjega, što je zamenjeno kaucijom u iznosu od 12,4 miliona kuna.