<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Željezničar na Grbavici pobijedio gradskog rivala Sarajev

Sarajevski rivali Željezničar i Sarajevo su na Grbavici odigrali 106. vječiti derbi u okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hecegovine, a Željezničar je slavio pobjedu rezultatom 1:0

05. oktobar 2015, 12:00

Pred oko 15.000 gledalaca na stadionu domaći tim „plavih“ je bolje otvorio utakmicu i imao ozbiljnije prilike da ugrozi gol komšija sa Koševa.

Bolju igru Željezničar je krunisao u 25. minuti kada je šut Jovana Blagojevića sa ruba šesnaesterca završio u mreži bordo tima. Lopta je na putu ka golu "zakačila" Brazilca Tiaga i skrenula u nebranjeni dio gola golmana Mateja Delača.

Uslijedio je slavlje navijača i bakljada na južnoj tribini, zbog čega je sudija Ognjen Valjić nakratko prekinuo meč.

Do kraja poluvremena Sarajevo je pokušalo izvršiti pritisak na odbranu Željezničara, ali bez većeg uspjeha pa se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0 za domaćina.

Drugo poluvrijeme je nastavljeno uz glasne navijačke ovacije, a Željezničar je i u ovom dijelu igre imao izglednije napade za povećanje prednosti.

Zbog nekoliko kraćih prekida izazvanih povredama igrača sudija je drugo poluvrijeme produžio za 12 minuta, ali rezultat se nije mijenjao. U sudijskoj nadoknadi crveni karton je dobio trener domaćih Denis Mulalić.

Željezničar je pobjedom prekinuo dugi niz bez pobjede nad Sarajevom koji je trajao još od 2011. godine.