<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Normalizacija vodosnabdijevanja u Sarajevu

Vodosnabdijevanje u dnevnim satima na području Sarajeva postepeno se normalizuje u smislu smanjene potrošnje vode u zonama.

05. oktobar 2015, 12:00

Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina.

Mobilni tim će i danas pratiti stanje sa akumulacijama u rezervoarima i na glavnom izvorištu Sarajevsko polje.

Tokom noći, od 24 do 5 sati, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar; Podhrastovi; Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Vogošća, Pogledine, Hrid, Bistrik, Mahmutovac, Turkušići, Hrasno brdo.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži danas će od 9 do 16 sati doći do poremećaja u vodosnabdijevanju ulica: Generala Izeta Nanića, Lasičke Megare, Dolina Mira, Begovac, Hambina Carina, Šerina, Drinska, Hamida Ramovića, Sulje Jahića, Partizanskog Odreda Zvijezda, Muje Šejte, Omladinska, Josanička, Blagovac, Faletići, Rogina, Isaka Samokovlije, Grbavička.

- Apelujemo na naše cijenjene potrošače da vodu koriste što racionalnije, kako bi se obezbijedile dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje - saopćeno je iz KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o Sarajevo.