<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sanader proveo vikend u zatvoru: Advokati očekuju da izađe uz kauciju

ZAGREB

Iako se mislilo da će na slobodu već u petak, bivši hrvatski premijer Ivo Sanader proveo je vikend u Remetincu.

05. oktobar 2015, 12:00

Nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu za Fimi mediju i postupak kreće iz početka, bivšem premijeru određeno je kaucija za izlazak na slobodu.

Iako je odbrana osigurala dvije nekretnine te od zagrebačkog Županijskog suda zatražila da ih prizna kao kaucija u iznosu od 12,4 miliona kuna, sud je utvrdio problem.

Sanaderovi advokati Županijskom sudu u Zagrebu su danas dostavili nadopunjenu dokumentaciju o kauciji.

Podsjetimo, za njegov izlazak iz Remetinca ponudili su dvije nekretnine od 12 miliona i 400 hiljada kuna koje će založiti.

Odlučivanje o kauciji je prošli sedmice odgođeno jer je sud utvrdio kako ponuđena dokumentacija nije dovoljna.

Sanaderov advokat Sloković tada je pojasnila kako kuća advokata Suića, koja je ponuđena kao kaucija, nije prihvaćena jer je Suić upisan na svoju kuću dva puta u udjelima po jednu polovinu.

Tada je ironično komentirala da će angažovati PMF kako bi oni pojasnili da jedna polovina i jedna polovina čine jedno cijelinu.

Portparol Županijskog suda u Zagrebu u razgovoru za Index.ht je kazao kako još uvijek nema novosti oko slučaja Sanader te da nije poznato kada bi mogla biti donesena odluka o kauciji.