<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Baždarević: Imamo problema, ali Vels nije bolji od nas

ZENICA

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine počeli su se okupljati u Trening kampu u Zenicu za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za EURO 2016 protiv Velsa na "Bilinom polju" 10. oktobra, te tri dana kasnije u Nikoziji sa Kiprom.

05. oktobar 2015, 12:00

 Mehmed Baždrević, selektor bh. fudbalera susreo se sa dosta problema pred spomenute susrete, pa je svjestan da će biti teško doći do dvije pobjede koje su neophodne njegovim pulenima kako bi se mogli nadati plasmanu u baraž. 

Naravno, Baždarević i njegovi saradnici trenutno su potpuno fokusirani na prvi susret protiv Velšana, koji su lideri grupe „B“ i potreban im je još bod do kraja kako bi ovjerili plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. 

"Sigurno nas očekuje teška utakmica, ali nadam se da ćemo naći odgovor u ovom jako bitnom trenutku za nas. Igrači Velsa igraju jako dobro i imaju pozitivan bilans. S druge strane, imamo mnogo poteškoća u nevrijeme, ali mislim da imamo dovoljno snage i kvaliteta da prevaziđemo ovu tešku prepreku i da dođemo do povoljnog rezultata. Bili smo zabrinuti zbog minutaže naših igrača, kao i kartona, ali mi je drago da vidim da Emir Bičakčić i Vedad Ibišević igraju jako dobro. Znam šta nas čeka i daćemo sve do sebe da ostvarimo dobar rezultat", kaže Baždarević.

U zenički trening kamp Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) danas pristižu igrači na koje selektor računa u završnici kvalifikacija. Do sada ih je došlo osmorica, dok će ostali stići u toku dana i večeri.

"Veliki je hendikep igrati bez Edina Džeke i Muhameda Bešića, ali sam ubijeđen da imamo snage da pobijedimo. Vels nije bolji od nas. Spremićemo se, ali moramo biti svjesni da će biti jako teško jer su dobra ekipa. Kvalitet imamo to je neupitno, a možda sena utakmici istakne i neko od novih igrača. Očekujemo puno navijača, a mi im moramo dati argumente da budu uz nas. Siguran sam da nijednoj reprezentaciji nije lako igrati u Zenici, pa tako i Velsu", smatra selektor bh. tima.

Jedan od reprezentativaca koji je među prvima stigao u Zenicu je Anel Hadžić, prvotimac austrijskog Sturma. Upravo je veznjak tima iz Graza jedan od kandidata za poziciju zadnjeg veznog koju je u prethodnim susretima zauzimao  suspendovani Muhamed Bešić.

"Vidljivo je da imamo dobru atmosferu što je jako važno pred važne utakmice. Znamo značaj susreta sa Velsom i želimo da osvojimo tri boda. Isto tako i kasnije na Kipru. Spreman sam dati maksimum za reprezentaciju, a koga god selektor odredi da igra, dat će sve od sebe da zamijeni Bešića. Vels nam dolazi kao lider grupe. No, igramo u Zenici pred našim navijačima. Svi moramo biti kao jedno jer to su naši glavni aduti", kazao je Hadžić.

Utakmica BiH - Vels igraće se u subotu, 10. oktobra na "Bilinom polju" sa početkom u 20.45 sati.