<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dodik: Dogovorom SDA i SBB Srpska će imati partnera u FBiH

BANJALUKA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će Federacija BiH, dogovorom koji su postigli lideri SDA i SBB, dobiti stabilnu vlast, čime će Republika Srpska imati partnera u FBiH.

06. oktobar 2015, 12:00

"Do sada obično to nismo imali. Ta vrsta priče da se stabilizuje FBiH me raduje i ne ulazim u detalje njihovog dogovora", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim rječima, svako stabilizovanje entiteta je u funkciji realizacije Dejtonskog sporazuma u njegovom iskonskom obliku.

"Sva ova priča koja se čuje u vezi sa prenosom nadležnosti na nivou BiH nije dejtonska priča. Stvarni subjekti u BiH, odnosno jedini pravi subjekti u BiH su entiteti, koji mogu shodno Ustavu i Dejtonu, da se dogovore šta će se raditi na nivou BiH", naglasio je Dodik.

On je rekao da za takve stavri do sada Srpska nije imala partnera u FBiH, dodajući da će tim dogovorom FBiH dobiti stabilnu vlast i da će se moći dogovarati onako kako je to Ustavom predviđeno.