<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Čang: FIFA mi sprema suspenziju, ponaša se kao »plaćeni ubica«

SEUL

Kandidat za predsjednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Južnokorejac Čang Mong Jun otkrio je da mu FIFA priprema dugogodišnju suspenziju zbog navodnog kršenja etičkih normi te organizacije.

06. oktobar 2015, 12:00

On je istakao da mu Etička komisija FIFA sprema 19. godišnju zabranu rada u fudbalu jer je navodno prekršio etičke norme tokom neuspjele kandidature Južne Koreje za domaćina Mundijala 2022, kao i zbog kritika na račun FIFA.

Čang je negirao sve ono što mu FIFA stavlja na teret, optuživši rukovodstvo te organizacije da se ponaša poput "plaćenog ubice" koji radi za račun predsjednika FIFA Sepa Blatera.

"Prava opasnost se krije u tome što oni ne samo što žele da sabotiraju moju kandidaturu, već i da unište izbore za predsjednika, pa i samu FIFA", rekao je Čang na konferenciji za novinare u Seulu.

Izbori za predsjednika FIFA, koji će zamjeniti dugogodišnjeg čelnika te organizacije Sepa Blatera, zakazani su za 26. februar.

Blater je u junu najavio ostavku zbog korupcionaškog skandala koji je potresao FIFA nakon hapšenja sedmorice visokih zvaničnika te organizacije krajem maja.

Kandidati za prvog čovjeka FIFA treba da imaju podršku najmanje pet federacija, a krajnji rok za podnošenje kandidature je 26. oktobar.

Do sada su se za predsgednika FIFA, pored Čanga, kandidovali aktuelni prvi covek Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini i jordanski princ Ali bin Al Husein.