<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Prnjavorčani su hit u regionu: Evo šta su poručili premijeru Hrvatske

Prnjavor je ovih dana hit u regionu.

06. oktobar 2015, 12:00

"Mi nismo Prnjavor, neka se nitko ne uvrijedi, mi ne slavimo cajke, mi ih suzbijamo i to će biti dio našeg programa", izjavio je premijer Hrvatske Zoran Milanović početkom sedmice, komentarišući pisanje lista "24 sata", koji je naveo da je tamošnji HDZ prepisao izborni program od profesora Mile Vasića, koji se kandidovao na lanjskim izborima u BiH.

Reakcija na ovu izjavu nije dala puno čekati.

Siniša Gatarić, načelnik Prnjavora, izjavio je za BUKU da ga komentar hrvаtskog premijera Milаnovića nije uvrijedio, nаprotiv.


 “Nаmа u Prnjаvoru imponuje dа strаnke iz Hrvаtske, držаve kojа je člаnicа EU, preuzimаju progrаme nаših političkih strаnаkа“, kazao je on, poručujući svim političkim subjektima u Hrvatskoj, pa i premijeru Milanoviću, da u Prnjavoru imа i boljih političkih progrаmа, jer je kаndidаt čiji je progrаm nаvodno plаgirаn osvojio sаmo 300 glаsovа nа izborimа.

“Bez obzirа nа sve ovo, želim poslаti poruku dа je Prnjаvor otvorenа i tolerаntnа sredinа u koju su svi dobrodošli, pа i hrvаtski premijer Zorаn Milаnović, kаko bi rаzbio eventuаlne predrаsude koje o nаmа imа“, kazao je Gatarić za BUKU.

I Vedran Lepir, urednik portala prnjavor.info, kaže za BUKU da poziva premijera Milanovića u Prnjavor da se uvjeri kakvi su Prnjavorčani ljudi. Podsjeća ga da Prnjavor potiče od grčke riječi "pronia", koja znači crkveni posjed, a da Prnjavora na teritoriji bivše Jugoslavije ima 12.


Kaže da je Milanovićevu izjavu doživio kao da su Prnjavorčani niža rasa.

Snežana Zorić, predsjednica Udruženja građana “Naša vizija” iz Prnjavora, kaže da Milanovićeva izjava ne priliči vršiocu dužnosti premijera jedne evropske države, te da ovo nije prvi put da on svoje političke neuspjehe pokušava na ovakav način sakriti.

“Ovaj gest najviše govori o samom Milanoviću i gubljenju kompasa, što se moglo vidjeti u odnosima sa susjednim zemljama.  Jedina pozitivna stvar u ovom je što je program gospodina Mile Vasića prepoznat kao kvalitetan i za njega se čulo van granica BiH.  Spominjanje Prnjavora od strane hrvatskog premijera Zorana Milanovića, kao i korištenje programa  5 plus u kampanji HDZ -a je dalo na značaju našoj opštini jer  smo dobili besplatnu reklamu”, kazala je Zorićeva za BUKU


Podsjetimo, hrvatski mediji objavili su prije nekoliko dana da HDZ-ov  5+ program neobično liči na program prnjavorskog kandidata za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Mile Vasića.


HDZ je medijima na prozivke odgovorio saopštenjem u kojem  su objasnili da je puno ime njihovog programa "Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+ Hrvatska", te da su ga zajedno izradili hrvatski i njemački stručnjaci minhenskog IFO Instituta, ali i ljudi s terena širom Hrvatske.

Čovjek koji je to sve zakuhao, Mile Vasić, rekao je da nema ništa protiv ako je neko plagirao njegov program, ukoliko je u njemu našao nešto zanimljivo i korisno što bi se moglo primijeniti.

Bilo kako bilo, Prnjavor je ovih dana postao potpuni medijski hit.