<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ivanić: Dok sam član Predsjedništva SNSD neće biti u Savjetu ministara

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić izjavio je Srni da Savez za promjene ne vidi razlog i potrebu za hitnu promjenu sadašnje strukture Savjeta ministara BiH.

06. oktobar 2015, 12:00

"Naše je mišljenje da sadašnja struktura Savjeta ministara BiH treba da ostane. Dok god budem član Predsjedništva BiH, Savez za promjene biće u Savjetu ministara BiH, a SNSD-a neće biti", poručio je Ivanić.

On je potvrdio da se susreo sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem i da je tom prilikom ponovio svoj ranije poznati i izneseni stav da ugovor sa Islamskom zajednicom u BiH može da bude prihvaćen samo onda ako dobije saglasnost Srpske pravoslavne crkve i Katoličke crkve, odnosno da sve tri budu ravnopravne.

"Kada je riječ o nazivu jezika, rekao sam da se tu može naći rješenje da se taj predmet može nazvati nacionalni jezik i gramatika ili maternji jezik i gramatika i sve je riješeno", rekao je Ivanić.

Prema njegovim riječima, generalno se najveći dio sastanka odnosio na političku situaciju u Federaciji BiH gdje je Izetbegović sagovornike informisao o promjenama u Vladi Federacije BiH

"Mi smo to primili k znanju i to je stvar partija u FBiH" naveo je Ivanić.

Izetbegović je danas rekao da je na sastanku sa Ivanićem i predsjednikom SDS-a Mladenom Bosićem razgovarao o potencijalnoj rekonstrukciji Savjeta ministara BiH, ali da nikakav konačan dogovor nije postignut, dodavši da Savez za promjene ostaje partner SDA na nivou BiH.