<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zatvorenici pobijedili tim sa Harvarda u debatnom takmičenju

Najbolji debatni tim prestižnog univerziteta doživio je poraz od tima osuđenika zatvora sa maksimalnim obezbjeđenjem u Njujorku.

07. oktobar 2015, 12:00

Grupa od tri osuđenika, kazneno-popravne ustanove odnjela je pobjedu, nakon sat vremena debate sa debatnim timom Harvarda.
Studenti Harvarda su nakon toga na Fejsbuku objavili da su ponosni što su izgubili od izuzetno inteligentnog tima zatvorenika. 

Oni nisu smjeli da koriste internet za istraživanje, ali su morali da formiraju slučaj protiv omogućavanja upisa ilegalne djece u državne škole (nešto sa čime se lično uopšte ne slažu). 

Tri zatvorenika koja služe kazne zbog nasilnog ponašanja su se posvetila učenju kao dio inicijative Bard koledža, a pored ove, zabijeležili su i pobjede protiv debatnog tima Vest Point i Univerziteta u Vermontu. 

“Debata je promijenila naše živote i ovakav naš uspjeh potvrđuje koliko je obrazovanje bitno”, rekao je jedan od članova debatnog tima kazneno-popravne ustanove.