<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

“Čuvaj se”: Novi singl Damira Avdića

Kantautor Damir Avdić objavio je u srijedu singl “Čuvaj se” kojim najavljuje šesti studijski album

07. oktobar 2015, 12:00

Dobra vijest za fanove distorziranih rifova i provokativnih tekstovaDamira Avdića. Nakon dvije godine pauze, “Bosanski Psiho” vraća se sa šestim albumom.

Nova ploča pod nazivom “Manjina” (Kapital Rekord) biće objavljena 13. oktobra i moći će da se downloaduje na Avdićevoj bandcamp stranici. Kao uvod u ono što slušaoce čeka na albumu, Avdić je objavio singl “Čuvaj se”, u kojoj, između ostalog, pjeva: "čuvaj se patriota i najboljih sinova / zamotaće te u zastavu i ostavit u blatu / izvući na godišnjicu / da mobilišu naciju".

“Kako god da opišem album, on će opisati sam sebe kad izađe i bit 'preveden' različito. A pola albuma čine ljubavne pjesme, tako da je ljubav ta 'manjina', koju je sve teže primjetiti oko nas”, kaže za KontraPress Damir Avdić.

Album je snimljen je u augustu, u studiju Metro u Ljubljani.

Snimatelj i producent je Jure Vlahović, s kojim je Avdić sarađivao tokom rada na albumu “Život je raj” (2010).

Dizajner omota je Ajdin Bašić, autor covera za prethodna dva izdanja.

Za neupućene, Damir Avdić, u medijima neretko označavan kao “trubadur apokalipse” i “pjesnik sa električnom gitarom”, objavio je do sada pet albuma i tri romana, te jednu zbirku jpesama. Poznat je po teškim hard core rifovima i lucidnim stihovima kojima secira svet i ne štedi nikoga, uključujući i sebe.

kontrapress.com