<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bosić: Ne vidim nijedan razlog zašto bismo podržali razbijanje ove sadašnje koalicije

SARAJEVO

Predsjednik Srpske demokratske stranke i poslanik te stranke u Predstavničkom domu državnog parlamenta Mladen Bosić je danas u Sarajevu kazao novinarima da Savjet ministara BiH funkcioniše i daje rezultate te da je međusobna saradnja u redu.

07. oktobar 2015, 12:00

- Naše iskustvo s ostalim strankama iz skupštinske većine je dosad bilo pozitivno, saradnja među ministrima iz Saveza za promjene i ostalim ministrima je vrlo dobra - kazao je Bosić.

Smatra da je ministar iz Demokratske fronte Slavko Matanović uradio odličan posao s pripremom digitalizacije i inače radi savjesno svoj posao.

- Ne vidim nijedan razlog zašto bismo mi podržali razbijanje ove sadašnje koalicije. Mi imamo na početku sporazum s DF-om i sa SDA, i posredno s HDZ-om. Nemamo namjeru da mijenjamo taj sporazum. Uostalom, niko nam nije ni ponudio da ga promijenimo - kazao je Bosić, odgovarajući na novinarsko pitanje o mogućnosti ulaska SBB-a BiH u Vijeće ministara BiH.