<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Crnadak: Podrška Njemačke zavisi od realizacije reformi

SARAJEVO

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je za Fenu da je danas u Berlinu razgovarao s ministrom inostranih poslova SR Njemačke Frank-Valterom Štainmajerom o nastavku reformi u BiH, te o nastavku evropskog puta BiH.

07. oktobar 2015, 12:00

Dodao je da je zahvalio kolegi Štainmajeru za sve što je Njemačka uradila kao ključna zemlja za tzv. novi evropski pristup BiH koji je omogućio da se posvetimo ključnim pitanjima i da se odmaknemo od beskorisnih unutrašnjih političkih borbi.

Crnadak je istakao da BiH idalje ima političku i ekonomsku podršku Njemačke ali da ona neće biti bezuvjetna već zavisi od toga da li će BiH u narednom periodu početi s realizacijom inicijalnog programa reformi.

Rekao je da je njegova cjelokupna posjeta Njemačkoj protekla u dobroj i prijateljskoj atmosferi, te da je pozvao kolegu Štainmajra da u 2016. posjeti Bosnu i Hercegovinu, uz očekivanje da ćemo do tada imati dosta rezultata s kojim ćemo se moći pohvaliti.