<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Najspominjaniji Prnjavorčanin u medijima Hrvatske: Moraću pročitati HDZ-ov program

Evo šta o temi "plagijata" kampanje misli prof. dr Mile Vasić...

08. oktobar 2015, 12:00

Prnjavor, grad udaljen četrdesetak kilometara od Banjaluke, postao je posljednjih dana najčešće upotrebljavan geografski toponim iz BiH u Hrvatskoj.

Razlog?

Hrvatski mediji objavili su da nova HDZ-ova predizborna platforma 5+ neobično "liči" na predizbornu platformu Prnjavorčanina dr Mile Vasića 5+, kandidata za narodnog poslanika u Skupštini RS. 

Od logotipa kampanje, koji je gotovo identičan, do pojedinih segmenata u samom programu, bili su dovoljan razlog medijima da se obruše na najveću opozicionu stranku u Hrvatskoj.


Od prvobitnih optužbi da je riječ o plagijatu, izjave pojedinih hrvatskih političara iz vlasti pomalo su prešle granice dobrog ukusa.

Zoran Milanović, hrvatski premijer, HDZ sada naziva "Prnjavor" koalicijom, dok je prije nekoliko dana Prnjavor označio kao grad koji njeguje tzv "cajke" i kako SDP tome ne stremi.

O tome kako su regovali Prnjavorčani, već smo pisali, ali evo šta kaže autor predizborne platforme 5+ za izbore u BiH 2014. godine Mile Vasić.  

"Rekao sam sebi da ću stvarno morati da pogledam tu njihovu platformu, jer stvarno ne stižem, ali ne mogu da kažem da je neko nešto prepisao", kaže za BUKU Vasić

Ističe kako ga već sedam dana zovu novinari iz Hrvatske, kada je cijela ova stvar i počela.

"Ne mogu tvrditi da je neko preuzeo jedan dio ili kompletan program. Vidio sam onaj njihov znak i on stvarno liči onome što sam ja koristio u kampanji 2014. godine, ali opet ako nešto liči, ne mora značiti da je prepisano ili ukradeno", dodaje on. 

Kaže da ako neko iskreno smatra da u njegovoj platformi postoje ideje koje bi mogle koristiti običnim ljudima i da se unaprijedi život, nema ništa protiv da se te ideje i iskoriste.