<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

KUPEK: Konji oko nas

Poslednjeg septembarskog dana u KC Rex, u Beogradu, odigrana je premijera dramskog performansa pod nazivom "Volim te kao konja" (hvala Zdenki Kovačiček). " Volim te kao konja" je svojevrsni dramski performans. Boje ga elementi kabarea i punk opere, a svaka žanrovska odredba bi bila sakaćenje njegove autentičnosti.

08. oktobar 2015, 12:00

KUPEK: Konji oko nas

 Krajem septembra u kulturnom centru Rex premijerno je odigrana predstava “Volim te kao konja”. Uskoro će biti i, nazovimo to tako, repriznih termina a karte za predstavu mogu se kupiti na ulazu. Recimo da bi ovako nekako izgledala informacija o predstavi da je reč o običnoj predstavi i da je reč o “običnom” mediju. Kako ni predstava a ni medij nisu baš obični onda ćemo mi nastaviti dalje malo drugačijim stilom i malo drugačijim ritmom.

Stoga, idemo nanovo.

Poslednjeg septembarskog dana u KC Rex, u Beogradu, odigrana je premijera dramskog performansa pod nazivom "Volim te kao konja" (hvala Zdenki Kovačiček). " Volim te kao konja" je svojevrsni dramski performans. Boje ga elementi kabarea i punk opere, a svaka žanrovska odredba bi bila sakaćenje njegove autentičnosti. Tako kažu autori. Dalje navode:

“Hod po ivici operske dive Arije, između ljubavi i opsesije, sna i jave, komičnog i tragičnog, prikazan je kroz kratke muzičke forme, ples i dijalog sa neki ili nečim, stvarnim ili nestvarnim. Kako nas strah od samoće i smrti, usvojeno ponašanje, porodično nasleđe, ali i društveno prihvatljive forme teraju na suicidne partnerske odnose i postavljaju pitanje da li je žena ostvarena bez partnerskog odnosa, vidi se u Arijinom odrazu u ogledalu koji, ne osvestivši svoje nesvesno, ona nikad nije videla, ali ga sa nama nesebično deli. Svesno ili nesvesno.”

E, u gostima su nam bili autori, pank frojdovci, aktivisti. To su Romana Caran, kao izvođačica, autorka tekstova, Željko Marinković i Slađana Rackov kao režiseri i Vesna Bujošević kao organizatorka.

Kakve veze ima pesma Zdenke Kovačiček sa naslovom performansa, kakve veze ima konj Veselin iz Pančeva sa svime, kako je nastao i šta je Punk Freud, kakve veze sa svim ima aktivizam i politika koje propagira grupa ActWomen?

Po svemu je ovo bio jedan od neobičnijih, ali i jedan od najzanimljivijih KUPEK-a koji smo začinili sa lakim notama i probnim izvođenjima Arije, odnosno Romane, čisto da osetite energiju koju tekstovi pesama, a i samo izvođenje performansa šalju.

Razbarušite kosu i pripremite se za kreativni nered u izvođenju pankfrojdovca uz ionako razbarušeni KUPEK.  Kad ste to već uradili tu je i link za preslušavanja KUPEK-a # 134.