<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

KiM: Opozicija suzavcem prekinula rad Skupštine

Sjednica Skupštine Kosova koja je nekoliko puta prekidana zbog opstrukcije opozicije ponovo je prekinuta zbog velike količine dima u sali.

08. oktobar 2015, 12:00

Kako prenose prištinski mediji, skupštinska sala je prepuna dima, nepoznatog porekla, a navodno za to su odgovorni poslanici opozicije.

Predsjednik poslaničke grupe DLK premijera Ise Mustafe Ismet Bećiri rekao je da su opozicioni poslanici bacili suzavac i istakao da to nije demokratija.

“Suzavac i meci, to su nekada srpska vojska i policija koristili protiv Albanaca“, rekao je Bećiri. 

Sjednica kosovskog parlamenta odložena je ranije nakon što su poslanici opozicije izašli ispred stola predsjedavajućeg i tako spriječili početak rada. 

Oni su pokušaj obraćanja predsjednika parlamenta Kadrija Veseljija novinarima sprečili glasnim zviždanjem u pištaljke. 

To je bio treći pokušaj da bude održana sjednica parlamenta na kojoj premijer Kosova Isa Mustafa treba da predstavi sporazume koje su Beograd i Priština postigli u Briselu. 

Prije početka sjednice poslanici opozicionog Samoopredeljenja i Alijanse za budućnost Kosova skinuli su pokrivač sa umjetničkih slika u holu Skupštine Kosova, na kojima se nalaze motivi iz albanske istorije, koji su bili pokriveni više od deset godina. U tome su učestvovali i lideri Alijanse Ramuš Haradinaj i Inicijative za Kosovo Fatmir Ljimaj.Te slike su pokrivene prilikom rekonstrukcije kosovske skupštine na insistiranje srpskih poslanika i UNMIK-a.