<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sirijske izbjeglice iz zahvalnosti prema Hrvatskoj razbijaju ćirilične ploče!

SATIRA

Put u Njemačku popločan je razbijenim ćiriličnim pločama.

08. oktobar 2015, 12:00

 Izbjeglički val koji je došao u Hrvatsku, dočekan je otvorenih ruku. Od običnih građana svih političkih ideologija, volontera, doktora, policije, pa do države, političkog vrha i Vlade, izbjeglice su dobile iskrenu podršku i prijeko potrebnu pomoć.

- Ono što smo mi prolazili prije dvadesetak godina, sada prolaze ti ljudi. Naša ljudska, kršćanska i domoljubna dužnost pomoći je napaćenima i bolesnima - objasnio je jedan od brojnih Slavonaca kroz čija su naselja prošli Sirijci i brojni drugi na putu prema Njemačkoj.

I sami izbjeglice su osjetili gostoljubivost s kojom ih je Hrvatska dočekala, pogotovo nakon iskustva koje su proživjeli u Grčkoj, Makedoniji i Mađarskoj.

- Nikad ovo neću zaboraviti. Hrvati su divni ljudi. Istina je što kažu o Europljanima, vi ste vodeća civilizacija Svijeta, a Hrvati su njezino cvijeće - sa suzom u očima je objasnio Mahmud, koji je pobjegao iz Sirije, nakon što su mu uništili kuću.

Zato su izbjeglice odlučile porazbijati ćirilične ploče, iz zahvalnosti prema Hrvatima. Kolona izbjeglica sad prolazi kroz sela i gradove Slavonije, te uništavaju sve ploče i spomenike na kojima se nalazi ćirilica.

- Ovo je najmanje što možemo učiniti za vas. Vi pomažete nama, mi pomažemo vama. Jučer smo ja i moja kćer uništili jednu ploču na općinskoj zgradi. Bilo mi je lijepu vidjeti ju sretnu, kako se zabavlja i barem na trenutak ne misli na našu situaciju - sretan je bio Mahmud.

news-bar.rtl.hr