<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Gradonačelnik Rima podnio ostavku

- Marino je navodno potrošio veću svotu državnog novca u privatne svrhe

09. oktobar 2015, 12:00

Nakon višemjesečnog pritiska gradonačelnik Rima Ignazio Marino, kasno sinoć je podnio ostavku, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako pišu talijanski mediji, Marino je na društvenim mrežama podijelio videozapis na kojem je izjavio kako podnosi ostavku. Naime, Marino je navodno potrošio veću svotu državnog novca u privatne svrhe.

"Mnogo sam razmišljao prije nego što sam donio ovu odluku. Prema zakonoma koji mi daju pravo da se povučem u roku 20 dana, dajem ostavku", kazao je Marino u video zapisu, ali i dodao kako će se nastaviti političku karijeru ukoliko ponovo zadobije povjerenje javnosti i vlade.

Pored toga, jučer su pristalice radikalne desničarske partije Casapound organizirali su demonstracije kojima su vršili pritisak na gradonačelnika da što prije podnese ostavku.

Član opozicijske partije Forza Italia Renato Brunetta odluku Marina o ostavci dočekao je riječima "Rim je konačno slobodan".

Marino je na vlast došao 2013. godine.