<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pročitajte vremensku prognozu nedjelju

Pročitajte vremensku prognozu za nedjelju

11. oktobar 2015, 12:00

"Preko vikenda su najavljene obilne padavine. Očekivana količina padavina u subotu će se kretat između 30 i 60 litara po metru kvadratnom u Bosni, a u Hercegovini i do 100 litara po metru kvadratnom", saopšeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.




U nedjelju u Bosni i Hercegovini prije podne oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša se očekuje u centralnim, sjeveroistočnim i istočnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7 °C, na jugu zemlje od 8 do 12 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14 °C, na jugu od 14 do 18 °C.

Biometeorološka prognoza



Nepovoljne biometeorološke prilike u nedjelju uzrokovaće jačanje tegoba kod meteoropata i hroničnih bolesnika. Moguće su reakcije na vrijeme poput glavobolje, reumatskih bolova i bolova na mjestima ozljeda, nervoze i nesanice. Osjet hladnoće također će biti izraženiji, obzirom da će uz povećan sadržaj vlage u zraku doći i do pada temperatura, stoga je poželjno reducirati kretanje.