<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Đoković šesti put vladar Pekinga

PEKING

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković osvojio je šesti put turnir u Pekingu nakon što je u finalu savladao Španca Rafaela Nadala sa 2:0, po setovima 6:2, 6:2.

12. oktobar 2015, 12:00

Srpski teniser je sačuvao status nepobjedivosti, jer do sada nije poražen na ovom turniru.

Ovo je bio 45. međusobni meč najvećeg rivalstva u istoriji tenisa; španski teniser vodi sa 23-22, ali je jedina tri duela ove godine dobio Đoković bez izgubljenog seta.

Đoković je odigrao 12. uzastopno finale u 2015. i stigao do osmog trofeja.

Već na startu meča Nadal je pokušao da iznenadi Đokovića pošto je odlučio da prvi servira, iako skoro uvek bira da prima servis na startu. Meč je počeo fantastičnom dugom razmenom koju je dobio Đoković. Srpski teniser je odmah uspostavio kontrolu, stigao je do dve vezane brejk lopte i već prvu iskoristio.

U drugom gemu Nadal je imao polupriliku da se vrati. Novak je napravio nekoliko neiznuđenih grešaka, Španac je imao 0:30, ali je srpski teniser ipak poveo sa 2:0. Španski teniser se na semafor upisao u trećem gemu i bilo je očigledno da agresivnom igrom pokušava da se suprotstavi Đokoviću.

Igrao je Nadal izuzetno dobro, možda i najbolje u 2015. godini, pa je u šestom gemu stigao do dve brejk šanse. Nije uspeo da izjednači, Novak je dobio četiri vezana poena i poveo je sa 4:2.

Mnogi su pred ovaj meč sumnjali u veliku borbu, ali upravo to smo dobili. Novak je u sedmom gemu stigao do brejk lopte od 40:0, Nadal je uspeo da je neutrališe, ali nije smanjio na 4:3. Đoković je izborio još jednu šansu i poveo je sa 5:2 posle greške Španca na mreži. Prvi set praktično je rešen u sedmom gemu, pa je Đoković lako odservirao za 1-0 (6:2).