<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

BiH sutra protiv Kipra juriša na pobjedu i plasman u baraž

SARAJEVO

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak u Nikoziji igraju protiv Kipra posljednji meč kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

12. oktobar 2015, 12:00

Fudbalerima BiH potrebna je pobjeda za osvajanje trećeg mjesta i plasman u baraž, a u slučaju poraza ili remija Izraela u Belgiji odgovarao bi im i remi.

Reprezentacija BiH juče u poslijepodnevnim satima doputovala je u Nikoziju. Na stadionu Makarion dva golmana i 11 igrača koji nisu igrali protiv Velsa obavili su trening, dok je druga grupa radila u hotelu "Hilton" gdje je smješten bh tim.

Edin Cocalić zbog povrede neće moći nastupiti te se u Sarajevu ekipi priključio Marin Aničić.

Kad je riječ o nastupu Edina Džeke, selektor Mehmed Baždarević je kazao da medicinski tim naporno radi na njegovoj pripremi za ovaj susret, ali da će danas biti poznato više detalja.

Službeni trening reprezentacija BiH imat će večeras u 19.30 sati po lokalnom vremenu (18.30 CET) na stadionu GSP u Nikoziji.

Utakmica Kipar - BiH igra se u utorak u 20.45 po srednjoevropskom vremenu.

U grupi B već su poznata dva direktna kvalifikanta na Euro, selecije Belgije i Velsa. Za treće mjesto konkurišu tri reprezenatcije - BiH, Kipar i Izrael. U najboljoj poziciji je selekcija BiH koja ima bod više od Izraela i dva boda više od Kipra. Za sigurno osvajanje trećeg mjesta potrebna joj je pobjeda u Nikoziji, bez obzira na ishod ostalih mečeva. Kipranima je također potrebna pobjeda, ali uz poraz Izraela u Belgiji, dok Izrael mora pobijediti Belgiju i nadati se porazu BiH.