<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

ID glavni osumnjičeni za napad u Ankari, istraga napreduje

Islamska država je u fokusu istrage o samoubilačkom bombaškom napadu u kojem je ubijeno najmanje 97 ljudi u Ankari, a istražitelji su blizu identifikovanju jednog od osumnjičenih, rekao je danas turski premijer Ahmet Davutoglu, prenosi Rojters.

12. oktobar 2015, 12:00

Govoreći za tursku televiziju NTV, Davutoglu je rekao da je napad u subotu bio pokušaj da se utiče na ishod parlamentarnih izbora koji će biti održani 1. novembra i da će biti preduzeti svi neophodni koraci kako bi se utvrdilo da li je bilo bezbjednosnih propusta koji su doprinijeli napadu. 

"To je definitivno bio samoubilački bombaški napad. DNK testovi se provode, a utvrđeno je i kako su bombaši samoubice stigli tamo. Blizu smo da otkrijemo ime koje će ukazati na pripadnost samoubice jednoj grupi", rekao je Davutoglu. 

Visoki izvor iz službi bezbjednosti rekao je ranije Rojtersu da svi tragovi govore da iza napada stoji Islamska država. 

Prokurdska narodna partija (HDP), koja je meta napada, tvrdi da je  broj žrtava 128, ali Davutoglu kaže da je ubijeno 97 ljudi.