<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vučić i Pupovac: Interes da se nastavi s unapređenjem odnosa Srbije i Hrvatske

Vlade Srbije opredjeljana za saradnju sa svim zemlјama u regionu

12. oktobar 2015, 12:00

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsjednikom Srpskog nacionalnog vijeća iz Hrvatske Miloradom Pupovcem, s kojim je razgovarao o srpsko-hrvatskim odnosima i opredjelјenosti Vlade Srbije za saradnju sa svim zemlјama u regionu.

Kako je navedeno nakon susreta koji je bio zatvoren za medije, istaknut je interes da se nastavi sa unapređenjem odnosa Srbije i Hrvatske, kako na bilateralnim osnovama, tako i u okviru zajedničke evropske perspektive dviju zemalјa.

Posebna pažnja u razgovoru je posvećena položaju Srba u kontekstu predstojećih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj.

Izražena je nada da predizborna kampanja neće uticati na ostvarivanje prava Srba u Hrvatskoj niti na odnose Srbije i Hrvatske, saopšteno je nakon sastanka.

Srbijanski premijer je ranije danas izjavio da je Srbija mnogo uložila u regionalnu stabilnost i da je "bezbroj puta prećutala onima koji su je provocirali, ali da nije dozvolila ponižavanje, ni u slučaju Hrvatske, ni po pitanju rezolucije UN-a o Srebrenici".

"To je ne zato što smo slabi, već zato što smo želeli da našim komšijama i evropskim prijateljima pružimo šansu da još jednom sagledaju stvari, da nas vide iz boljeg ugla", izjavio je Vučić, dana prilikom otvaranje fabrike u Jagodini.

Govoreći o nacrtu poglavlja 35 koje se bavi pitanjem Kosova, za članstvo Srbije u EU, gdje su unapred navode ishod Briselskog sporazuma Vučić je poručio da neće učestvovati u nečemu što bi značilo da se pogazi srpska zastava.

Premijer Srbije je izjavio da će sutra najvjerovatnije putovati u Brisel gdje treba da se održi nastavak dijaloga Srbije i Kosova.