<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Muftija Jusufspahić: Srpski sam patriota koji pripada Alahu

BEOGRAD

Zamjenik reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije muftija Muhamed Jusufspahić izjavio je da je jedinstvo muslimana u Srbiji želja te vjerske zajednice, pod uslovom da to bude u Srbiji i u okviru Rijaseta te vjerske zajednice u Beogradu.

16. oktobar 2015, 12:00

„Neko želi da nas koji živimo u Srbiji stavi pod strukture drugih rijaseta u drugim zemljama. To nije islamski i božanski zakon. Mi živimo u Srbiji, mi govorimo srpskim jezikom“, istakao je muftija.

„Naša je namera da svi muslimani u Srbiji imaju svoju upravu i, uz dužno poštovanje, bez mešanja onih koji nam dolaze iz Ankare ili Sarajeva“, naveo je Jusufspahić, inače rođeni Beograđanin, Dorćolac, koji za sebe kaže da je srpski patriota koji pripada Alahu.

Protivi se odlasku državljana Srbije u rat u Siriju, jer je tu riječ o sukobu onih koji žele da dominiraju na polju finansija, ekonomije i nafte.

On je rekao da je bio prijatelj s pokojnim srpskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem, zatim liderom radikala Vojislavom Šešeljom, predsjednikom Tomislavom Nikolićem, i njegovim prethodnikom Borisom Tadićem.