<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Peskov: Sve verzije uzroka pada aviona moguće

MOSKVA

Portparol predsjednika Rusije Dmitrij Peskov, odgovarajući na pitanje da li postoji mogućnost da se radi o terorističkom napadu, rekao je da se ne može isključiti nijedna verzija.

02. novembar 2015, 12:00

Istraga tek počinje.

"Sada se ne može isključiti nijedna verzija. Istraga tek počinje svoj rad", rekao je Peskov novinarima. "U svakom slučaju, pogrešno je iznositi preliminarne pretpostavke, neka mišljenja, tvrdnje koje nisu ni na čemu zasnovane. Potrebno je sačekati barem neke rezultate istrage."

Ruska avio-kompanija "Kogalimavia" smatra uzrokom pada aviona "A-321" spoljni faktor.

Avion kao što je "A-321" se nije mogao raspasti u vazduhu ni zbog kakvog tehničkog kvara, saopštili su u avio-kompaniji "Kogalimavija".   

Glavni zastupnik komapanije, na pitanje da li je riječ o eksploziji ili terorističkom napadu, odgovorio je da je sve moguće.   

U svakom slučaju, isključuju ljudski i tehnički faktor kao verziju pada "A-321" u Egiptu.

U početku katastrofalne situacije posada "A-321" je u potpunosti izgubila kontrolu nad avionom.

Predstavnici kompanije su potvrdili da je avion ranije imao oštećenje repa.

Najveća nesreća u istoriji ruske i sovjetske avijacije dogodila se u subotu. Avion avio-kompanije "Kogalimavija" sa 224 putnika i člana posade pao je na Sinajskom poluostrvu.