<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sarajevo: Tokom pljačke Raiffeisen banke ubijen slučajni prolaznik!

U Sarajevskoj ulici Rustempašina, u naselju Ilidža, jutros, nepoznate osobe pokušale su opljačkati Raiffeisen banku. Pljačkaši su bili naoružani automatskim puškama a na sebi su imali i pancire.

05. novembar 2015, 12:00

Irfan Nefić, glasnogovornik policije MUP-a KS potvrdio je da osoba koja je jutros pogođena hicem iz vatrenog oružja na izletištu Stojčevac, a u koju su pucale nepoznate osobe koje su opljačkale poslovnicu Raiffeisen banke na Ilidži, je preminula.

Smrt je potvrdila ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS-a.

Nefić je kazao da su nepoznate osobe uz prijetnju vatrenim oružjem poslovnicu opljačkale banku u 08.50 sati, u ulici Rustempašina, općina Ilidža.

Lopovi su nakon pljačke pobjegli u pravcu izletišta Stojčevac, gdje je došlo do pucnjave u kojoj je ranjen biciklista.   Trenutno se za bjeguncima traga na Stojčevcu, a u potjeru su se uključili i pripadnici specijalnhi jedinica MUP-a KS.

Kako javlja reporter Patrije s lica mjesta očevici tvrde da su dva pljačkaša izašla iz banke naoružani automatskim puškama i ušli u automobil koji ih je čekao ispred. Kako tvrde dalje jedna osoba ih je čekala u automobilu. Jedan od pljačkaša je izrazito visok.

- Sve se dešavalo jako brzo. Ljudi su prolazili, a jedan čovjek je bio na bankomatu. Bilo je strašno vidjeti ih s tim puškama - kaže svjedok. 

Policija je oko 10 sati blokirala Veliku aleju na Ilidži u pokušaju da ograniče prostor kojim se mogu kretati. 

Pored ovog pokušaja pljačke, jutros oko 9.10 sati izvršeno je još jedno razbojništvo u Raiffeisen banci u naselju Hrasno.