<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Prce na vrhu liste strijelaca

Nikola Prce, kapiten rukometne reprezentacije BiH, nakon prvog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. u Francuskoj nalazi se na vrhu liste strijelaca.

06. novembar 2015, 12:00

Prce sa devet golova dijeli prvo mjesto s jednim od najboljih lijevih bekova svijeta Čehom Filipom Jichom i Rumunom Valentinom Marianom Ghioneaom.

Prce je odigrao još jednu sjajnu utakmicu u dresu BiH, potvrdivši da se nalazi u sjajnoj formi koju tokom ove sezone pokazuje u svom klubu, poljskom Azotyju Pulawy.

Kapiten bh. selekcije je u srijedu uvečer bio pravi vođa na terenu i zajedno sa saigračima odveo BiH do važne pobjede nad Slovačkom rezutlatom 29:25. Tako su izabranici selektora Dragana Markovića idealno otvorili kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Poslije prvog kola BiH je sa dva boda na vrhu grupe 1 zajedno s Litvanijom koja je pobijedila Kosovo s 30:26 u Đakovici.

Naredni susret kvalifikacija bh. rukometaćši igraće 8. novembra u Kaunasu gdje će ih ugostiti Litvanci. Ciklus se potom nastavlja u januaru sljedeće godine kada će BiH odigrati preostale četiri utakmice, dva ogleda sa Kosovom, te po jedan sa Litvanijom i Slovačkom. Samo pobjednici šest kvalifikacionih grupa plasiraće se u baraž za Svjetsko prvenstvo 2017. Ogledi baraža zakazani su za juni 2016. godine.