<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zvuk sa trake crne kutije ruskog aviona ukazuje da je bomba uzrok eksplozije

KAIRO

Tim koji istražuje avionsku nesreću ruskog aviona u Egiptu je "90 odsto siguran" da je buka koja se čula u završnoj sekundi snimanja kokpita bila eksplozija izazvana bombom, prenosi Rojters.

08. novembar 2015, 12:00

- Dosadašnje indikacije i analize o zvuku sa trake crne kutije ukazuju da je bomba. Mi smo 90 odsto sigurni da je bomba - izjavio je pripadnik egipatskog tima istrage, koji je tražio da ostane neimenovan zbog osetljivosti izjave.

Upitan da objasni preostalih 10 odsto, član istražnog tima je rekao da "ne može sada o tome govoriti".

Egipatski zvaničnici su naveli da ispituju sve moguće scenarije šta je moglo da izazove katastrofu i upozorili da su protiv ishitrenih zaključaka.

Džihadisti Islamske države koji su u sukobu sa snagama bezbjednosti u egipatskom dijelu Sinajskog poluostrva, tvrde da su oni srušili ruski Erbas A321 samo 23 minuta poslije polijetanja iz letovališta Šarm el Šeik, prije nedelju dana, na letu do Sankt Peterburga kada je poginulo 224 putnika i članova posade, prenosi Tanjug.