<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ko god bude igrao protiv Iraca daće svoj maksimum

Izer Hajrović

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je pripreme za mečeve baraža za nastup na evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine.

10. novembar 2015, 12:00

Najbolji bh. nogometaši u dodatnim kvalifikacijama će odmjeriti snage sa selekcijom Republike Irske, koja će u prvom meču u Zenici zbog brojnih povreda nastupiti s oslabljenim sastavom.

U taboru bh. tima smatraju da će prvi meč odrediti pobjednika baraža.

Igrač Eibara Izer Hajrović u svom klubu ne dobija priliku za igru, ali selektor BiH Mehmed Baždarević ukazao mu je povjerenje i uputio poziv u selekciju BiH. Hajrović je naglasio da je zahvalan na povjerenju i da će, ukoliko dobije priliku za igru, protiv Iraca dati sve od sebe.

''Nalazim se u teškoj situaciji u Eibaru,ne dobijam priliku za igru, a zahvalan sam selektoru na ukazanom povjerenju. Ne znam da li ću igrati protiv Irske, ali sigurno je da će igrači koji se nađu na terenu dati svoj maksimum. Plasirali smo se na Svjetsko prvenstvo i bilo bi veoma lijepo za nas i državu da se plasiramo i na evropsko'' - rekao je Hajrović.

Defanzivac BiH Ermin Bičakčić ističe da su Irci odlična ekipa koja je u baražu savladala Njemačku, tako da je pred bh. timom težak ispit.

''Svi smo gledali utakmice naših protivnika i sigurno je da nema slabih ekipa. Mi se ne trebamo baviti Irskom, već nama i našom igrom. Ako uradimo što se od nas traži i ono što selektor bude zamislio, ne bismo trebali imati problema da prođemo baraž. Ja sam u formi, imam minutažu u Bundesligi. Ako mi selektor ukaže priliku, dat ću sve od sebe na terenu da pobijedimo Irce'' - naglasio je Bičakčić.

Pomoćni trener selekcije BiH Igor Janković je rekao da su u taboru bh. tima zadovoljni formom bh. reprezentativaca i da očekuju dobru utakmicu u petak protiv Irske.

''Pratili smo reprezentaciju Irske i njene igre, znamo šta nas očekuje. S druge strane, naši igrači su u formi i sigurno je das želimo ostvariti dobar rezultat u prvom meču, kako bi na revanš u Dublin mogli otputovati rasterećeniji'' - zaključio je Janković.

Prvi meč baraža između BiH i Irske na će biti odigran u petak, 13. novembra na stadionu ''Bilino polje'' u Zenici.