<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nije važno ko, nego kako će igrati

Mehmed Baždarević

U Trening centru u Zenici nastvaljene su pripreme reprezentacije BiH koju očekuju baražni dueli protiv sleekcije Irske za Euro 2016.

11. novembar 2015, 12:00

Milan Đurić, bh. napadač kazao je da će u petak biti teška utakmica, jer Irci imaju kvalitet i jaki su.

- Trebamo da igramo kako smo igrali i ove zadnje utakmice, da pokažemo kvalitet i možemo pobijediti. Igram standardno u klubu, ako dobijem šansu dat ću svoj maksimum ali najvažnije je da pobijedimo. Zadnje dvije utakmice su bile bitne za reprezentaciju i mene, pokazao sam da mogu biti u reprezentaciji, hvala selektoru i ekipi jer su bili uz mene kao da sam ovdje 10 godina – kaže Đurić.

Selektor Mehmed Baždarević istakao je ima puno spekulacija i informacija o sastavu Irske.

 Na nama je da se spremimo. Vidjeli smo sve, studirali smo. Imamo argumente da napravimo dobar rezultat. Oni koji su ovdje treniraju i rade. Koncetrišem se na nas, biće teško radi se o kvalitetnoj ekipi, njihova igra im daje nadu da idu na EP, ali i mi imamo argumenata da idemo na EP. Očekujem veliku želju i borbu na terenu. Moramo imati spremnih 25 igrača i najvažnije je kako će igrati, a ne ko – istakao je Baždarević.

Ibrahim Šehić, golman očekuje dobar rezultat i misli da je dobro što prvu utakmicu igramo u Zenici.

- Trebamo ovdje da napravimo dobar rezultat. Znali smo da nemamo pravo na kiks, morali smo doći u baraž i uspjeli smo. Ni jedan fudbaler ne voli da bude rezerva, i ja i Jasmin smo dosli da pomognemo Asmiru i reprezentaciji. Irci imaju dobrog trenera i taktiku, možda su trebali i direktno da idu, igraju slično kao Vels – kazao je Šehić, te i prokomentirao izgled novih dresova.

- Svejedno je kako izgleda, važno je da je na njemu grb BiH – kazao je Šehić.