<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vanredno stanje u Francuskoj: Više od 120 mrtvih u terorističkim napadima u Parizu!

Ovo su najnovije informacije u vezi sa serijom terorističkih napada koji su potresli čitav svijet

14. novembar 2015, 12:00

U terorističkim napadima širom Pariza i masakru u dvorani Bataklan ubijeno je najmanje 120 ljudi,  iako još nije utvrđen i ozvaničen tаčаn broj žrtаvа.

Prema posljednjim infromacijama, potvrđena je smrt najmanje 120 osoba. 

Pariško tužilaštvo potvrdilo je ubistva najmanje 120 ljudi u nizu terorističkih napada u Parizu, uključujući pokolj u koncertnoj dvorani Bataclan i samoubilačkoj eksploziji pokraj stadiona Stade de France.
Iranski predsjednik Hassan Rouhani zbog terorističkih napada je otkazao planirani put u Francusku i Italiju. Predsjednik Rohani osudio je  terorističke napade u Parizu, navodeći da predstavljaju "zločin protiv čovječnosti".
"U ime iranskog naroda, koji je također žrtva terorizma, snažno osuđujem taj zločin protiv čovječnosti i izražavam sućut francuskom narodu i vladi", naveo je Rohani.
Poginulo je osam napadača, od čega se sedam raznijelo samoubilačkim prslucima, rekao je agenciji Frans pres izvor blizak istrazi.  

Njujork tajms navodi da su napadači, nakon što su upali u koncertnu salu Bataklan, vikali da je njihova akcija osveta za ono što Oland radi muslimanima širom svijeta.

Za sve građane koji su preživjeli napade na nekoj od šest lokacija u Parizu otvoren je poseban centar za psihološko savjetovanje.


Ostale bitne informacije pročitajte OVDJE