<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Prihvatljiv zahtjev kluba Bošnjaka o izboru članova u Komisiju

Vijeće za zaštitu vitalnog interesa pri Ustavnom sudu Republike Srpske ocijenilo je danas da je prihvatljiv zahtjev Kluba delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda Srpske.

16. novembar 2015, 12:00

Zahtjev se odnosi na utvrđivanje povrede vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda u odluci o izboru članova u Komisiju za sprovođenje referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH.

Vijeće će meritornu odluku o zahtjevu donijeti u Ustavom određenom roku u narednih 30 dana, saopšteno je nakon današnje sjednice Vijeća za zaštitu vitalnog interesa pri Ustavnom sudu Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske izabrala je 23. septembra ove godine s članove Komisije za sprovođenje referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH, na čelu sa profesorom Željkom Mirjanićem.

U Komisiji su, osim Mirjanića, izabrani i LJiljana Dabić, Vili Kuljanac, Mile Dmičić, Dragan Ristić, Željko Škondrić, Dragoljub Reljić, Dobrila Drinić i Darko Kremenović.

Proceduru zaštite vitalnog nacionalnog interesa na odluku o izboru članoova komisije pokrenuo Klub delegata bošnjačkog naroda u Vijeću narodna Republike Srpske smatrajući da je odluka o izboru članova u Komisiju za sprovođenje referenduma trebalo da bude donesena kada i odluka o sprovođenju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH.