<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Raspao se Most u Hrvatskoj

Hrvatska

Ne bih rekao da smo prevareni, ali građanima je trebalo reći tko stoji iza MOST-a

22. novembar 2015, 12:00

DRAGO PRGOMET, bivši član Nacionalnog vijeća MOST-a, kojem je danas zabranjen ulazak na sastanak vijeća, nakon čega je izabranim saborskim zastupnicima MOST-a poslao pismo, gostovao je u Dnevniku HRT-a.

Komentirajući svoje pismo koje je poslao zastupnicima MOST-a kazao je da je riječ "prevareni" ipak malo preteška, iako ju je sam iskoristio u pismu.

"Ne bih rekao da smo prevareni, ali građanima je trebalo reći tko stoji iza MOST-a, a Nacionalno vijeće je određeno kao savjetodavno tijelo, nije na njima da odlučuju s kime će se koalirati. Građani su dali povjerenje 18 ljudi", rekao je Prgomet.

Na upit da imenuje ljude koji "povlače koce iz smjene", kazao je da je Petrov mlad i pravedan čovjek, ali je izmanipuliran kada se njega izbacivalo iz Nacionalnog vijeća. Nije htio reći tko manipulira Petrovom. "Odluke o formiranju vlade, ne mogu biti odluke Nacionalnog vijeća", zaključuje.

Na upit tko ga je pozvao na sastanak zastupnika, rekao je da ne bi bilo korektno imenovati te ljude. "Ja si to ne mogu dopustiti, da samovoljno najavljujem svoj dolazak", kazao je.

"Točno je da nije bilo poziva, da ne bi kolege niti uputili poziv da dođem na sastanak", kazao je.

Sutra osnivačka skupština HRID-a

Potvrdio je da planira osnovati stranku. "Političku platformu MOST već čine tri stranke. Udruga HRID će nastaviti djelovati kao politička stranka, sutra će biti osnivačka skupština. Mi ćemo i dalje podupirati političku platformu MOST", otkrio je Prgomet.

Kazao je da je HRID i dalje dio platforme te da ih nitko ne može izbaciti bez konsenzusa platforme MOST.

Na upit očekuje li da će u novu stranku povući neke svoje simpatizere, kazao je da će članovi udruge HRID sami o tome odlučiti. "Oni će odlučiti hoće li ostati i kako će dalje politički djelovati. Mi ostajemo u platformi MOST, podržavamo reforme", kazao je.

Na upit voditeljice hoće li svom prijatelju ministru Kotromanoviću kupiti nove zavjese za stan, kazao je:

"Ja ću rado kupiti, ali moram naglasiti da smo mi kampanju financirali kroz donacije. Novac koji članovi HRID-a trebaju dobiti, nekih pola milijuna kuna, mi ćemo donirati", kazao je.