<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Utvrđena radna verzija novog zakona o radu u RS

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas radnu verziju zakona o radu, koja će biti dostavljena socijalnim partnerima, kako bi se u narednom periodu obavile konsultacije.

23. novembar 2015, 12:00

Na radno-konsultivnoj sjednici entitetske vlade razmatrana je i radna verzija Ekonomske politike za 2016. godinu koja je polazna osnova za ciljeve i politike u narednoj godini.

Bilo je riječi i o prednacrtu zakona o državnim službenicima i prednacrtu zakona o rukovodećim službenicima u republičkim organima uprave.

Na današnjoj sjednici, Vlada RS upoznata je s normativnim okvirom za sistem lokalne samouprave - novi koncept.

Normativni okvir za sistem lokalne samouprave - novi koncept podrazumijeva donošenje izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinica lokalne samouprave, koje će Vlada Republike Srpske razmatrati na jednoj od sljedećih sjednica.

Na izmjenama spomenuta dva zakona angažovana je radna grupa, koju čine: predstavnici općina i gradova, Odbora za lokalnu samoupravu Narodne skupštine, Ministarstva uprave i lokalne samouprave, Ministarstva pravde i Ministarstva unutrašnjih poslova uz povremeno učešće predstavnika Centralne izborne komisije BiH, saopšteno je iz Vlade RS.