<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bosić: U Dodikove priče više niko ne vjeruje

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić tvrdi da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zbog sve većeg broja dokumenata koji se pojavljuju o "njegovom i kriminalu vlasti u Srpskoj, pokušao da aktivira priču o domaćim izdajnicima i unutrašnjim neprijateljima koji ruše Republiku Srpsku".

25. novembar 2015, 12:00

Smatra da je "ta priča već pročitana kod svih" i da u takve Dodikove tvrdnje malo ko vjeruje.

“Upravo ono šo radi Milorad Dodik je najveća prijetnja za budućnost Srpske, koju je već doveo u izolaciju, ekonomske probleme i nezaposlenost. Upravo je zato glavni problem za Srpsku je Milorad Dodik” ustvrdio je Bosić novinarima u Banja Luci.

Konstatujući da je više u sudu nego na radnom mjestu, a zbog raznih tužbi Milorada Dodika, Bosić se danas pojavio kao svjedok predsjednika Savjeta mladih Partije demokratskog progresa (PDP) Nikole Dronjka u sudskom procesu u Osnovnom sudu u Banjoj Luci, po Dodikov tužbi.

“Dodik, iako je tužio razne osobe, ne pojavljuje se na ovim suđenjima i pokušava da na ovaj način izvrši pritisak na svoje kritičare te na neki način upotrijebi i sud za svoje političke interese i "začepi" usta onima koji ne podržavaju njegovu politiku. To mu je kontraproduktivno “ smatra Bosić.

Lider SDS-a tvrdi da će iz svega izaći znatan broj "konkretnih dokaza o kriminalu za koji će Dodik na kraju morati da odgovara".