<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Mi smo opozicija Dodiku i njegovim trabantima, a ne RS-u

Dragan Čavić

Djelovanje opozicije u Republici Srpskoj protiv politike Milorada Dodika nije podrivanje sistema i to što smo protiv njih ne znači da smo protiv Republike Srpske - naglasio je danas predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić.

25. novembar 2015, 12:00

Čavić je novinarima u Banjoj Luci kazao da svuda u svijetu opozicija kritikuje vlast.

''Mi smo opozicija Miloradu Dodiku i njegovim trabantima, a ne RS-u i to moraju da znaju'' - istaknuo je on.

Čavić je naglasio da ne mogu prihvatiti ustavno i pravno nasilje te donošenje nezakonitih odluka, pa i Narodne skupštine RS za koje je pred Ustavnim sudom RS dokazano da su takve.

Nakon što se danas pojavio kao svjedok predsjednika Savjeta mladih Partije demokratskog progresa (PDP) Nikole Dronjka u sudskom procesu u Osnovnom sudu u Banjoj Luci, po Dodikov tužbi, Čavić je podsjetio da je Dodik tužio i njega, a da, umjesto da u sudu i u zatvoru budu oni u čije kriminalne radnje opozicija izražava sumnje, oni slobodno šetaju Banjom Lukom.

''Sve je otišlo naopačke i to je RS'' - ustvrdio je predsjednik NDP-a ponovivši sumnje u malverzacije s gradskim građevinskim zemljištom koje niko ne procesuira, "ali se vode procesi protiv neistomišljenika vlasti u RS".