<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Google ima iznenađenje za sve fanove “Ratova zvijezda”

Kao dio trenutne kampanje pred premijeru najnovijeg filma “Ratovi zvijezda: Buđenje sile”, kompanija Google odlučila je da u saradnji sa kompanijom Dizni pripremi malo iznenađenje za sve obožavaoce čuvene franšize.

26. novembar 2015, 12:00

Sve što je potrebno da uradite je da odete na stranicu google.com/starwars i putem svog Google naloga odaberete kojoj strani sile ćete se pridružiti – svijetloj ili tamnoj. 
Jednom kada odlučite, u okviru Google-a će se promijeniti veliki broj stvari. Na primjer, kada otvorite novi tab u Chrome-u, pojaviće se kadrovi iz novog filma, na Youtube-u se progres bar pretvara u svjetlosni mač, a na vašem Google kalendaru biće istaknut datum premijere i drugih važnih događaja u vezi sa "Ratovima zvijezda".

U brojne Google servise takođe će biti ugrađeno mnoštvo zanimljivih detalja – C-3PO će vozačima čitati uputstva u okviru aplikacije Waze, dok će korisnici Google-ovih mapa moći od TIE lovaca da dobiju informacije kako da stignu od tačke A do tačke B. 

Prema navodima Google-a, može se desiti da prođe nekoliko sati prije nego što se sve nove opcije aktiviraju. 

Aplikacije je trenutno moguće aktivirati samo na desktop računarima, a uskoro će biti dostupne i na IOS i Android telefonima. 

Film “Ratovi Zvezda: Buđenje sile” će u bioskopima širom svijeta početi da se prikazuje od 14. decembra.