<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Rajan Gosling kao Nil Armstrong

Film zasnovan na životu slavnog američkog astronauta Nila Armstronga pominje se u Holivudu od 2003. kada se kao mogući reditelj spominjao Klint Istvud. Prema pisanju sajta Dedlajn, projekat je nedavno ponovo aktuelizovan, uz predlog da se uloga prvog čoveka koji je kročio na Mesec poveri Rajanu Goslingu, a režija Demijenu Šazelu (Whiplash).

26. novembar 2015, 12:00

Film, koji će biti zasnovan na knjizi Džejmsa Hensena "Prvi čovek: Život Nila Armstroga", trebalo bi da bude spreman za 50-godišnjicu spuštanja na Mesec.

Šazelovo ostvarenje stiže u vreme kada svemirska tematika beleži veliku popularnost u svetu u filmovima kao što su "Marsovac", "Gravitacija" i "Interstelar".

Holivudska fabrika snova ima u planu da snimi niz novih ostvarenja na temu svemira: "Passengers" u kom će se Dženifer Lorens i Kris Prat probuditi 100 godina pre vremena iz kriogenskog sna, "High Life" sa Robertom Patinsonom o kriminalcima koji prihvataju da budu zamorci međuzvezdanog eksperimenta i "Luna park" sa Tomom Kruzom o grupi odbeglih naučnika koji pokušavaju da stvore bazu na Mesecu.