<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Za vikend skijanje na Kupresu i Vlašiću

Već počinje sezona

Skijaška sezona u Bosni i Hercegovini počinje već predstojećeg vikenda, a staze će biti otvorene na Vlašiću i Kupresu, saopšteno je iz ova dva ski centra.

27. novembar 2015, 12:00

Na Vlašiću u subotu (28. novembra) u funkciji će biti ski  liftovi Babanovac i Markovac, te će na taj način biti ozvaničen početak ovogodišnje skijaške sezone. Trenutna visina snijega je 35 centimetara, a u naredna tri dana na ovoj planini očekuju nove padavine, odnosno još veći snježni prekrivač.

Prema saopštenju Ski centra Kupres, sezona u ovom skijalištu će biti otvorena u nedjelju, 29. novembra. Na stazama trenutno je 45 centimetara snijega. 

Prva četiri skijaša na četverosjedu i prva dva na dvosjedu dobit će cjelodnevni ski pass prvog dana skijanja, u nedjelju“, istakli su iz Ski centra Kupres.

I na Jahorini se nadaju da bi uskoro mogli otvoriti neke od staza, jer je od danas u funkciji sistem za vještačko osnježivanje. Visina prirodnog snijega za sada je 15 do 20 centimetara.

Ukoliko temperature budu odgovarajuće i narednih dana Olimpijski centar Jahorina će učiniti maksimalne napore da proizvede vještački snijeg i stvori dobru podlogu za prirodni snijeg koji se očekuje narednih dana“, saopćeno je iz OC Jahorina.

Na Olimpijskoj planini Bjelašnica nadaju se da bi sezona i na ovoj planini mogla početi prije predviđenog otvaranja, odnosno „ukoliko bude dovoljno snijega u prvim danima decembra“.