<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

BORBA SA KANCEROM Madžgaljeva škola skuplja novac za liječenje

Uprava beogradske Osnovne škole „Drinka Pavlović“, koju je poznati glumac pohađao, odlučila je da napravi velikodušni gest i donira novac za liječenje poznatog glumca i svog bivšeg učenika.

27. novembar 2015, 12:00

Istina je da skupljamo novac za Madžgalja. Akcija je počela na inicijativu zaposlenih, s obzirom na to da je on bio đak naše škole. Zaista je uvek bio jedan divan momak, raspoložen da pomogne, svrati i učestvuje u školskim akcijama – rekao nam je u telefonskom razgovoru Uroš Momčilović, direktor OŠ „Drinka Pavlović“.


Posle gotovo četiri meseca od operacije pankreasa, Marinko Madžgalj, prema tvrdnjama izvora iz njegovog najbližeg okruženja, i dalje se bori s opakom bolešću. Rezultati su bolji, kancer se smanjio čak 30 posto, ali je glumac zbog učestalih hemioterapija poslednjih dana izuzetno iscrpljen.

Kako izvori bliski glumcu navode, sada je važno da sačuva snagu i pozitivan duh koliko god je to moguće. Svi se nadaju da će mu akcija njegove osnovne škole dati dodatnu snagu da pobedi bolest.

Direktor škole Uroš Momčilović

- Dobrovoljnu donaciju skupljaćemo do petka, pa ćemo onda poslati zvanični zapisnik. Još uvek ne znamo kome ćemo usmeriti taj novac jer još uvek nismo stupili u kontakt sa porodicom, a želimo to da sprovedemo jer je to najmanje što škola može da uradi za njega u ovom trenutku. Dogovorili smo se na nastavničkom veću da pokrenemo ovu akciju. Najpre su zaposleni donirali novac, ali se onda priključio i veliki broj roditelja naše dece – kaže Uroš Momčilović.

Već četiri meseca traje Marinkova borba sa opakom bolešću. U julu je osetio nesnosne bolove, prebačen je hitno u bolnicu na Bežanijskoj kosi, gde je i

Pozdrav i poruke podrške od kolega

Koliko nedostaje kolegama, nedavno su pokazali i glumci Milan Vasić i Andrija Milošević na poslednjem izvođenju predstave “Pevaj, brate”, kada su zajedno sa punim Centrom “Sava” pozdravili Marinka i napravili za njega snimak na kome se čuje gromoglasni aplauz podrške.

operisan. Lekari su ustanovili da je reč o raku pankreasa. Glumac je posle nekoliko dana pušten kući, ali je morao redovno da ide na preglede. Ubrzo je počeo i sa hemioterapijama.

Kako saznajemo od izvora bliskog glumcu, Marinko je mnogo smršao, ali se ne predaje.

Rešio je da dobije bitku protiv ove opake bolesti. Roditelji i devojka Lana su njegova najveća podrška, kao i bivša supruga, glumica Dubravka Mijatović, sa kojom Marinko ima ćerku Saru.

Za ćerku je veoma vezan i ona je takođe njegov pokretač da što pre ozdravi i vrati se normalnom životu i igrama sa njom.

Glumac ne dozvoljava da ga bilo ko sažaljeva i ne želi da u javnosti govori o svojoj situaciji i životnoj borbi.

Gluma i scena mu neopisivo nedostaju, ali je svestan da sada mora da se posveti lečenju.

Iako se pisalo da je na terapijama raznim travama, on baš naprotiv, ne želi da se leči alternativnom medicinom, kao ni u inostranstvu. 

Porodica je ponosna na Marinka jer on i u ovoj situaciji ostaje jak i svestan. Nije klonuo duhom, što je u ovim momentima najvažnije. I svi smo uz njega! Drži se, Marinko!